StartpaginaLet op het keurmerk!EKO

Beter:


Dit vlees komt uit de biologische veehouderij.Het is de beste keus, zowel voor het welzijn van de dieren als voor het milieu. De dieren kunnen naar buiten en hebben veel ruimte in de stal. In de stal is stro of strooisel en verreweg de meeste lichamelijke ingrepen (zoals het afknippen van varkensstaarten) zijn verboden. De dieren krijgen gezond, biologisch voer uit de omgeving van de boerderij en ze worden niet over grote afstanden vervoerd voordat ze geslacht worden. EKO-vlees wordt gecontroleerd door SKAL.



Het EKO-keurmerk is makkelijk te herkennen en vlees met EKO-keur is in het hele land verkrijgbaar bij steeds meer (bijna alle) supermarkten, bij natuurvoedingswinkels, bij 'Groene' slagers en je kunt het zelfs via internet bestellen.



EKO-vlees is een stuk duurder dan gangbaar vlees uit de bio-industrie, maar daarom hoef je het niet in het schap te laten liggen. Als je slim kookt en koopt kun je mét EKO-vlees zelfs goedkoper uit zijn dan wanneer je dagelijks industrievlees eet!

Een speciaal soort EKO-vlees heeft het Demeter-keurmerk. Dit vlees, uit de biologisch dynamische veehouderij, voldoet aan de allerhoogste dierenwelzijnseisen maar is slechts beperkt verkrijgbaar.